Navodila 

Samostojni podjetnik

Igra je idealna za podjetnike, ki šele začenjajo svojo poslovno pot, saj jim ponuja strukturiran način za testiranje njihove ideje

Preprosta vprašanja jih vodijo skozi ključne vidike poslovanja, kar jim omogoča, da razmislijo o pomembnih dejavnikih, ki jih morda prej niso upoštevali.

Vrstni red barvnih sklopov JE POMEMBEN!

Komplet kart Podstrešje idej:
Prej vami je komplet kart s praktičnimi vprašanji. Vprašanja se navezujejo na različne sklope poslovnega modeliranja in se med seboj ločijo po barvah.

Začnite z najpomembnejšim sklopom – segmenti kupcev (modra barva). Nato nadaljujte z dodano vrednostjo, distribucijskimi kanali, odnosi s kupci, viri prihodkov, ključnimi viri, ključnimi aktivnostmi, ključnimi partnerji in stroškovno strukturo.

Za lažji potek so segmenti oštevilčeni tudi v levem kotu kartice.

Kartica z izzivom

Vsak sklop poleg kartic z vprašanji vsebuje tudi kartico z izzivom. Kartica ima enako funkcijo kot vprašanje, le da vas bo izziv potisnil malce izven okvirjev in spodbudil dodatno kreativo.

KAKO ZAČETI?

Pripravite platno: Pred začetkom si priskrbite prazen plakat in nanj narišite poslovni model Canvas. Potreboval boš tudi samolepilne listke, kamor si boš zapisoval odgovore.

Kako izgleda Canvas – platno?
Predlogo najdeš TUKAJ.

VRSTNI RED

Začnite z najpomembnejšim sklopom – segmenti kupcev(modra barva). Nato nadaljujte z dodano vrednostjo, distribucijskimi kanali, odnosi s kupci, viri prihodkov, ključnimi viri, ključnimi aktivnostmi, stroškovno strukturo in ključnimi partnerji.

Za lažji potek so segmenti oštevilčeni tudi v levem kotu kartice.

Vrstni red odgovarjanja:
1. Segmenti kupcev
2. Dodana vrednost
3. Odnosi s kupci
4. Distribucijski kanali
5. Viri prihodkov
6. Ključni viri
7. Ključne aktivnosti
8. Struktura stroškov
9. Ključni partnerji

Vrstni red znotraj barvnega sklopa NI pomemben!

POTEK IGRE

Izberite karto:  Vsaka karta vsebuje vprašanje ali izziv, povezan z enim od devetih segmentov poslovnega modela Canvas.

Razmisli in odgovori: Razmisli o vprašanju in zapišit svoje odgovore na samolepilne listke. Poigravaj se z idejami, eksperimentiraj, testiraj in reskiraj!

Platno poslovnega modela: Odgovore nalepi na plakat, kjer boš postopoma gradil celovit poslovni model Canvas.

Časovna omejitev: Za odgovor si vzami kolikor časa potrebuješ. Če potrebuješ odmor, vzami si ga! Če želiš nadaljevati naslednji dan – ni problema, platno imej na vidnem mestu in

Lahko vsako jutro ob kavi odgovoriš na eno samo vprašanje in korak za korakom gradiš celotno sliko.

 

CILJ IGRE

Poslovni model Canvas: Cilj igre je izpolniti poslovni model Canvas, kar vam pomaga bolje razumeti vaše podjetje, najti nove priložnosti in ustvariti načrte za rast. Izpolnjen poslovni model vam bo pomagal sprejemati boljše odločitve in izboljšati vaše poslovanje.

 

Navodila za teambuilding

Navodila za mentoriranje

Poslovni model
Canvas